Bezē rulete ar avenēm un persikiem

8 porcijas 1 stunda
Bezē rulete ar avenēm un persikiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Aveņu ievārījums

    • 200 g aveņu
    • 100 g Dansukker Ievārījuma cukura

    Ruletei

    • 5 olas baltumi
    • 250 g Dansukker baltā smalkā cukura
    • 150 g lazdu riekstu
    • 60 g kviešu miltu
    • 12 g kakao pulvera

    Dekorēšanai

    • 300 ml saldā krējuma
    • 2 persiki
    • 50 g tumšās šokolādes
    • Svaigas avenes

    Iepriekšējā dienā pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes noskalo un uzvāra kopā ar ievārījuma cukuru (3-4 minūtes). Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Olbaltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.

    Mikserī sasmalcina lazdu riekstus un samaisa ar miltiem un kakao. Maisījumu uzmanīgi iecilā olu masā.

    Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “nūjiņas” cieši vienu pie otras. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

    Gatavu bezē izgāž uz cepampapīra loksnes un atdzesē. Uzmanīgi noņem papīru, uz kura bezē cepies. Pārklāj ar aveņu ievārījumu. Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras “galotnītes” un pārklāj ievārījumam. Persikus noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sasmalcina un pārkaisa putukrējumam. Izmantojot cepampapīra pamatnes palīdzību, ruleti sarullē un novieto vēsumā savilkties.

    Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei. Dekorē ar svaigām avenēm.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker