Vienkāršais ķirbju ievārījums
Kad Halovīns pagājis, izmanto izgrebto ķirbja mīkstumu, pagatavojot brīnišķīgu ievārījumu! Dansukker Ievārījuma cukurs ļauj samazināt pievienotā cukura daudzumu, vienlaikus saglabājot augļu dabisko garšu un nodrošinot ilgstošu uzglabāšanu. Ievārījums jāvāra pavisam neilgi, gatavu pildot tīrās, izkarsētās burciņās un aizvākojot ar novārītiem, vēlams, jauniem vāciņiem.
Sastāvdaļas
1 kg notīrīta ķirbja mīkstuma
300 ml ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
Sula un norīvēta miziņa no viena citrona
25 g sarīvēta vai smalki sakapāta svaiga ingvera
Instrukcijas
Ķirbja mīkstumu sagriež gabalos un sarīvē uz rupjās rīves. Liek katliņā, pievieno pavisam nedaudz ūdens, lai ievārījums nepieg, pirms tam nav izdalījusies ķirbja sula, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pieliek atlikušās sastāvdaļas un vāra vēl trīs minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.
Pusi no ķirbju masas var aizstāt ar smalki sagrieztiem āboliem.
Ingveru var aizstāt ar 1 ēdamkaroti vaniļas cukura.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.