Šokolādes tarte ar mīkstu bezē

8-10 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei
50 g drupinātas tumšās šokolādes
50 g sviesta
50 ml kakao pulvera
100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 olas
75 ml miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera

Aveņu krēms
200 g saldētu aveņu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 ola
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
20 g sviesta

Šokolādes muss
50 g tumšās šokolādes
100 g svaigā siera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma

Bezē
4 lielu olu baltumi (apmēram 100 ml)
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa

Instrukcijas

Pamatnei
Sviestu vispirms izkausē, un tad pievieno sadrupinātu šokolādi. Olas saputo stingrās putās. Pievieno sviesta šokolādes maisījumu un iemaisa arī miltus, kakao un cepamo pulveri. Masu lej ietaukotā cepešpannā (20 cm diametrā) un 8-10 minūtes 175°C.

Aveņu krēms
Avenes vāra kopā ar cukuru 5-7 minūtes. Noņem no uguns un pievieno sviestu un viegli sakultu olu. Saputo un noliek atdzesēties. Ar šo krēma masu apziež atdzisušo pamatni un novieto saldētavā.

Šokolādes muss
Šokolādi sadrupina un saber lielā bļodā. Saldo krējumu uzkarsē un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Tad liek ledusskapī atdzist. Kad atdzisis, pievieno svaigo sieru un vaniļas cukuru un kuļ, līdz masa kļūst krēmveidīga. Ja muss ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz saldā krējuma.

Pamatni izņem no saldētavas, apsmērē ar šokolādes musu un liek atpakaļ saldētavā sastingt.

Bezē
Olu baltumus ar cukuru un glikozes sīrupu puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Trauku noņem no plīts un olu baltumus salej miksera traukā. Puto vēl vismaz 10 minūtes, tad noliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Bezē masu caur dekorēšanas tūtiņu vai izsmērē pāri tartei un apdedzina virskārtu ar speciālo gāzes degli.

Tarti var uzglabāt saldētavā, taču pirms pasniegšanas tā vismaz 3 stundas jāatlaidina.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.