Šokolādes makarūni

Klasiski makarūni ar nelielu šokolādes “piesitienu” un kokosrieksta rotājumiem.

30-32 cepumi

1,5 stundas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g mandeļu pastas
150 ml Dansukker Farīna cukura
1 olas baltuma

Šokolādes sviesta krēms
150 g sviesta
110 g Dansukker pūdercukura
25 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums
50 g auzu miltu
20 g kokosriekstu skaidiņu
15 ml aukstas kafijas

Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
kokosriekstu skaidiņas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mandeļu pastu sarīvē. Cukuru ar olu baltumiem sakuļ un iemaisa mandeļu masā. Ar karotīti veido mazas bumbiņas, kārto uz plats, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms noņemšanas no cepampapīra ļauj atdzist pilnībā.

Pagatavo krēmu. Sviestu sakuļ mīkstās putās un pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un olas dzeltenumu. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās vai virtuves kombainā. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un kafiju sviesta maisījumam. Visu sakuļ līdz krējuma konsistencei.

Krēmu pārziež makarūnu pamatnes pusītēm, saliek kopā un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.

Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas un apmērcē šokolādē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un novieto uz restītēm, līdz šokolāde sacietē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.