Sima (citronu kvass)

Šī atspirdzinošā, burbuļojošā dzēriena recepte ir populāra Somijā, kur to gatavo pavasarī, it īpaši, sagaidot un svinot Valpurģu nakti, kas Somijā sakrīt ar lielām studentu svinībām.

Atzīme (7 gab)

Sastāvdaļas

4 l ūdens
250 g Dansukker Farīna cukura
250 g Dansukker baltā cukura
1-2 citronu sulas
1/5 tējkarote svaiga rauga (zirņa izmēra gabaliņš)
rozīnes un baltais cukurs papildināšanai

Instrukcijas

Pusi no ūdens daudzuma uzvāra. Pievieno abus cukura veidus un izmaisa. Pievieno citrona sulu un pārējo ūdens daudzumu. Atdzesē. Raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno dzērienam. Katlu pārklāj ar dvielīti un atstāj istabas temperatūrā uz vienu dienu. Dzērienu pilda tīrās pudelēs. Katrā vēl pievieno dažas rozīnes un vienu tējkaroti baltā cukura. Noliek vēsumā uz nedēļu vai istabas temperatūrā uz trīs dienām. Sima ir gatava, kad rozīnes ir piebriedušas un palielinājušās izmērā. Fermentācijas laikā spiediens pudelēs palielinās, tāpēc tās nevajag aizvākot pārāk cieši. Uzglabāt ledusskapī un izlietot nedēļas laikā.

Padomi!
Palielinot rauda daudzumu, rūgšana notiks straujāk un spēcīgāk.

Ja vēlaties tumšāku dzērienu, izmantojiet tikai Farīna cukuru – kopā 500 g uz 4 l ūdens.

Ja vēlaties vairāk citronu garšas, izmantojiet ekoloģiski audzētos citronus: rūpīgi tos nomazgājiet, norīvējiet un pievienojiet pirms ūdens vārīšanas. Pirms pildīšanas pudelēs nokāsiet biezumus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.