Marakujas biezenis

Marakujas biezenis
(0 )

Sastāvdaļas

  • 5 marakujas augļi
  • 1 citrona sula
  • 2 olu dzeltenumi
  • 250 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 1 ola
  • 50 g sviesta istabas temperatūrā

Marakuju nomizo un sagriež gabalos. Katliņā uzvāra kopā ar citrona sulu un, ik pa laikam apmaisot, karsē apmēram 1 stundu. Caur smalku sietu izkāš, lai atbrīvotos no sēkliņām. Biezumu izberž, lai iegūtu pēc iespējas vairāk sulas. Lej katliņā, iekuļ olu dzeltenumus, veselu olu un ievārījuma cukuru. Nepārtraukti maisot, uzvāra un karsē apmēram 5 minūtes. Noņem no uguns un pa gabaliņam, nepārtraucot maisīšanu, pievieno sviestu.  Biezeni pilda tīrās, izkarsētās burkās un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker