Amerikāņu skaistuma kūka

Saldētā kūka no šokolādes būs nepārspējams pārsteigums svētku viesiem. Viegls un gaisīgs šokolādes uzputenis pildījumā, porains šokolādes un olu biskvīts pamatnē. Un viss pārklāts ar spīdīgu šokolādes glazūru. Mmmmm, cik gardi!

12-14 gab.

2 stundas + 6 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

225 g sviesta
300 g sasmalcinātas tumšās šokolādes (70 % kakao)
6 olas
90 g Dansukker cukurbiešu cukura
90 g Dansukker Farīna cukura
1 ēdamkar. vaniļas cukura
2 ēdamkar. tumšā ruma vai liķiera pēc izvēles

Pildījumam
50 g sviesta
275 g sasmalcinātas tumšās šokolādes 
3 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
3 tējkar. vaniļas cukura
3 olu baltumi
200 ml saldā krējuma

Glazūrai
100 ml saldā krējuma
75 g Dansukker zeltainā sīrupa
3 tējkar. vaniļas cukura
100 g šokolādes
Svaigas ogas garnējumam

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C un tās apakšējā daļā ievieto bļodu ar ūdeni. 20 cm Ø tortes formu ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru tā, lai nosegtu arī formas malas un neļautu masai iztecēt.

Sviestu izkausē un tajā iejauc sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Olas un cukurus saputo gaisīgās putās un iecilā izkausēto šokolādi. Pievieno arī rumu, izmaisa un lej kūkas formā. Cep 50 – 60 minūtes, līdz kūka gatava. Atdzesē.

Pildījuma pagatavošana
Izkausē sviestu un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi.

Olu dzeltenumus, Muscovado un vaniļas cukurus sakuļ. Pievieno sviesta un šokolādes maisījumu, izmaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un pa vienai trešdaļai lēnām iecilā olu dzeltenumu masā.

Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā olu masā. Vienmērīgi izmaisa.

Masu pārklāj atdzesētai kūkas pamatnei, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto saldētavā uz 6 stundām.

Glazūras pagatavošana
Uzsilda saldo krējumu un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un šokolādi. Maisa līdz masa viendabīga un gluda. Atdzesē.

Kūku izņem no saldētavas un pārliek uz šķīvja. Glazūru lej kūkas vidū un izlīdzina, ļaujot tai tecēt gar kūkas malām.

Liek saldētavā. No saldētavas kūku izņem īsi pirms pasniegšanas un dekorē ar svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.