Ābolkūka ar mandelēm

apm. 8 porcijam

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
125 g sviesta vai margarīna
325 ml kviešu miltu
50 ml Dansukker pūdercukura
1 ola

Pildījumam
500 g ābolu
250 g mandeļu masas
3 olas
3 ēd. kar. kviešu miltu
150 ml piena
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Instrukcijas

Sajauc sastāvdaļas mīklai. Ļauj mīklai atdzist 30 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 200°C. Ieliek mīklu kūkas veidnē. Izlīdzina.

Samaisa mandeļu masu ar olu. Iejauc miltus un pēc tam pienu. Maisījumu ielej veidnē. Ābolus nomizo, izņem sēklotni un sagriež. Ābolu šķēles iespiež maisījumā. Pārkaisa ar cukuru. Cep krāsns apakšējā plauktā apmēram 45 minūtes.

Pasniedz remdenu vai aukstu. Labi garšos ar viegli sakultu putukrējumu vai creme fraiche, vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.