Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām. Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.


Šokolādes punšs

Šokolādes punšs

4 glāzes

Sastāvdaļas

400 ml stipras svaigi pagatavotas kafijas 
400 ml piena 
100 g tumšās šokolādes 
4 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura (var aizstāt ar niedru cukuru „Demerara”)
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
120 ml konjaka

Dekorēšanai 
150 ml saldā krējuma putukrējumam
2 ēd. kar. Dansukker Niedru sīrupa 


Katliņā uzsilda kafiju un pienu. Pievieno šokolādi un maisa, līdz tā izkususi. Pievieno Farīna cukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu, līdz tas veido mīkstus izcilnīšus. Sadala konjaku 4 glāzēs. Pārlej šokolādes maisījumu. Virsū liek putukrējuma cepuri un apsmidzina to ar nedaudz sīrupa. Pasniedz nekavējoties. 


Kanēļa kafija

Kanēļa kafija

4 tases

Sastāvdaļas

150 g putukrējuma
2 ēd. kar. Dansukker brūnā cukura (t.i., niedru cukura "Demerara", tumšā un gaišā Muscovado cukura vai Brūnā niedru cukura)
1 tējk. kanēļa
600 g stipras kafijas 


Vienādi sadala brūno cukuru un kanēli četrās tasēs un ielej kafiju. Samaisa. Garnē ar putukrējumu. 


Chai

Chai

4 kruzes

Sastāvdaļas

2 krūzes ūdens
2 ēdamkarotes tējas (piemēram, earl grey)
1/2 tējkarote smalki samalta kardamona
1/2 tējkarote sarīvēta ingvera
4 veselas krustnagliņas
2 krūzes piena
2 ēdamkarotes Dansukker karameļu cukura
Kanēļa


Uzvāri katlā ūdeni, cukuru, tēju un garšvielas, pielej klāt pienu un uzvāri kopā ar tējas maisījumu. Ļauj chai lēnām vārīties 2 minūtes uz mērenas uguns. Izlej caur sietiņu un ielej tasītēs. Pārkaisi rotājumam šķipsniņu kanēļa. Chai var pasniegt arī aukstu.


Simplified dzēriens

Simplified dzēriens

4 tasītes

Sastāvdaļas

100 g baltās šokolādes
600 ml vājpiena
200 ml stipras kafijas
2 ēdamkarotes Dansukker smalkā niedru cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
12 svaigas piparmētru lapas
100 g putukrējuma 


Sasmalciniet šokolādi. Katliņā nepārtraukti maisot uzsildiet pienu, cukuru, pusi no piparmētru lapām, vaniļas cukuru un šokolādi. Nokāsiet. Pagatavojiet kafiju. Salejiet tasēs proporcionāli 1 daļa kafijas un 2 daļas piena. Papildiniet ar putukrējumu un dekorējiet ar piparmētru lapiņām. 


Krambambulis

Krambambulis

10–12 glāzes

Sastāvdaļas

1,5 l verdoša ūdens
3 ēd. kar. tējas
1 pudele sarkanvīna
1 citrona sula un miziņa
2 kanēļa standziņas
250 g Dansukker brūno cukura graudu
250 g konjaka


Ieber tēju tējkannā un uzlej verdošu ūdeni. Ļauj ievilkties 5 minūtes. Uzkarsē sarkanvīnu ar kanēļa standziņām, citrona sulu un miziņu. Sajauc sastāvdaļas. Apkaisa ar kanēli un tējas lapiņām. Metāla sietiņā virs tējkannas ieliek cukura gabaliņus un pārlej ar konjaku, pēc tam aizdedzina. Kad cukurs ir izkusis, krambambulis ir gatavs pasniegšanai.


Šokolādes dzēriens ar kolas garšu

Šokolādes dzēriens ar kolas garšu

4 tases

Sastāvdaļas

2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
1 tējk. sviesta vai margarīna
50 g tumšās šokolādes ar 70% kakao saturu
800 ml piena
 

Garnējumam
saldējums
Dansukker Zeltainais cukura sīrups


Kaltiņā uz plīts izkausē niedru cukuru ar sīrupu. Pievieno taukvielas un karsē, bet nepiededzina. Salauž šokolādi gabaliņos un pievieno pārējām sastāvdaļām. Pielej pienu un karsēj. Salej tasēs un pievieno nedaudz saldējuma, kuru pārlej ar sīrupu.


Sleigh Ride

Sleigh Ride

6 tases

Sastāvdaļas

120 g tumšās šokolādes ar 70% kakao saturu
1 l stipras, karstas kafijas
100 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml piena
200 g saldā krējuma


Izkausē šokolādi tvaika peldē. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un kafiju un kārtīgi izmaisa. Pievieno pienu. Pirms saliešanas traukā ar putotāju saputo krējumu. Stingrās putās saputoto putukrējumu ieliek dzērienā.


Orange au lait

Orange au lait

6 lielas tases

Sastāvdaļas

150 g Dansukker pūdercukura
2 sulīgi apelsīni
1 l vājpiena
300 ml stipras kafijas, vēlams – espresso

Garnējumam
rīvēta apelsīna miza


Tējkannā samaisa pūdercukuru ar apelsīnu sulu. Pievieno pienu un karsē, bet neuzvāra. Pagatavo kafiju. Saliek tasēs proporcionāli 2 daļas apelsīnu piena un 1 daļu kafijas. Garnē ar rīvētu apelsīna miziņu.