Zviedru kāzu kūka

Zviedru kāzu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas


Kūkai
50-75 g mīksta sviesta
2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
180 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
15 ml Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens

Zemeņu biezenim
250 g zemeņu
1 citrona sula
200 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Kraukšķīgajai kārtai
Sadrupināti cepumi ar mandelēm

Olu krēmam ar vaniļu
4 olu dzeltenumi
300 ml piena
5 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g kartupeļu cietes
200 ml trekna saldā krējuma
200 g biezpiena vai svaigā siera

Pomādei
6 g želatīna + 30 ml auksta ūdens
15 g kokosriekstu tauku
70 g Dansukker gaišā sīrupa
400 g Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai
100 g baltās šokolādes
Dansukker pūdercukurs
Cepumi vai konfektes

Kūka:
Olas un cukuru sakuļ gaisīgās putās. Pakāpeniski putās iestrādā sviestu. Samaisa miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Pārmaiņus ar ūdeni maisījumā iecilā saputotās olas. Izlej maisījumu ietaukotā, ar miltiem izkaisītā cepampannā ar noņemamu sānu daļu, diametrs apmēram 24 cm. Cep krāsns vidū 175°C apmēram 25 minūtes. Noliek kūku atdzist, tad sagriež divās kārtās.

Biezenis:
Zemenes nomazgā un sagriež. Zemeņu gabaliņus, izspiesto citrona sulu un želejas cukuru ieliek katliņā un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Turpina vārīt 30 sekundes. tad liek malā atdzist.

Olu krēms ar vaniļu:
Olu dzeltenumus, pienu, vaniļas cukuru, balto smalko cukuru un cieti liek katliņā un uzvāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot. Liek malā atdzist. Pusi no saldā krējuma saputo, līdz sāk veidoties mīksti izcilnīši. Atdzisušo olu krēmu un biezpienu vai svaigo sieru iecilā sakultajā krējumā.

Pomāde:
Ūdeni un želatīnu samaisa katliņā un silda, līdz želatīns izkūst. Pieliek kokosriekstu taukus un ļauj, lai tie izkūst. Pielej sīrupu. Noliek malā atdzist uz 15 minūtēm. Bļodā izsijā pūdercukuru un pārlej pāri padzisušo šķidrumu. Izmīca, veidojot viendabīgi mīkstu masu. Tad ieliek to plastmasas maisiņā, lai masa neizžūtu.


Notīra cepampannu (ar noņemamo sānu malu) un ieliek tajā vienu kūkas kārtu. Pārsmērē to ar trešo daļu no olu krēma. Liek pāri zemeņu biezeni, izlīdzinot tā, lai biezenis piekļautos kūkas malām. Pārber pāri sadrupinātos mandeļu cepumus. Virsū liek otro kūkas kārtu. To pārsmērē ar atlikušo olu krēmu, izlīdzinot virsmu. Liek ledusskapī uz vienu stundu.

Tad saputo atlikušo krējumu, līdz tas sāk veidot mīkstus izcilnīšus. Pomādi izrullē lielā apaļā aplī. Pārsmērē saputoto krējumu pāri kūkai. Kūkai pa virsu pārklāj pomādi un nogriež liekās malas.

Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē un ieliek dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un zīmē greznojumus uz kūkas. Pārkaisa nedaudz pūdercukura. Pēc vēlēšanās grezno ar saldumiem.

Kūku var pasniegt arī kā saldo ēdienu atsevišķos deserta traukos. Nogriež attiecīga lieluma kūkas gabalu un ieliek deserta traukā. Pārliek pāri nedaudz olu krēma un pēc tam nedaudz zemeņu kompota. Dekorē ar saputotu krējumu un sadrupinātiem mandeļu cepumiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker