Zupas maize - Receptes

Zupas maize

apm. 14 gab.
Zupas maize
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

25 g rauga
300 ml atdzesēta piena
2 ēd. kar. eļļas
1 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 saputota ola
700–800 ml kviešu miltu

Pildījumam
1 dzeltenais sīpols
1 ēd. kar. margarīna
1 saspiesta ķiploka daiviņa
100 g svaigu spinātu lapu
200 ml sarīvēta siera

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu, eļļu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek olu.

Pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Ļauj uzcelties zem dvieļa 30–45 minūtes.

Nomizo un sagriež sīpolu, cep sīpolu un ķiploku margarīnā, līdz sīpols kļuvis mīksts. Pieliek spinātus. Ļauj, lai pildījums atdziest.

Liek mīklu uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem, un samīca to elastīgu. Izrullē mīklu 35 x 50 cm lielās plāksnēs. Pārklāj pāri sīpolu-spinātu pildījumu. Pārkaisa ar sieru. Satin mīklu rullī.

Sagriež rulli 3–4 cm platos gabalos un ieliek gabalus kēksu formās. Ļauj zem dvieļa pacelties apmēram 40 minūtes.

Cep krāsns apakšējā daļā 225°C apmēram 15 minūtes. Atdzesē uz restītēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;