Zirnekļu kūka

Zirnekļu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
2 olas
300 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
150 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 ēd. kar. kakao

Taukviela un rīvmaize formas sagatavošanai

Glazūrai
25 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker Pūdercukura ar šokolādes garšu
25 ml silta piena
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Rotājumam
200 ml Dansukker pūdercukura
1 olas baltums
saldumi

Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ieziež formu ar noņemamām malām (apm. 25 cm diametrā) ar taukvielu un izkaisa ar rīvmaizi.

Izkausē mīklas taukvielu. Kārtīgi sakuļ olas un niedru cukuru. Sajauc kviešu miltus, vaniļas cukuru un kakao un pievieno maisījumam. Pievieno taukvielu. Maisījumu ielej veidnē. Cep krāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes. Ļauj atdzist formā.

Sajauc taukvielu, pūdercukuru ar šokolādes garšu, siltu pienu un vaniļas cukuru un pārklāj pār kūku. Sakuļ olas baltumu un pūdercukuru. Izveido zirnekļa tīklu pār kūku. No saldumiem izveido zirnekli un ievieto zirnekļa tīklā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker