Zilā siera krēms brulē ar vīnogu un riekstu mērci

10 porcijas
Zilā siera krēms brulē ar vīnogu un riekstu mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

600 g saldā krējuma
6 olu dzeltenumi
100 g siera "Dor Blue"
50 g Dansukker baltā smalkā cukura

Mērcei
400 g vīnogu
10 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
100 g sviesta
50 g valriekstu
sāls pēc garšas

Saldo krējumu uzvāra, izšķīdina tajā sieru, izkāš un atdzesē līdz 80°C. Olu dzeltenumus ūdens peldē izkarsē un iekuļ krējumā. Pievieno nedaudz cukura. Cep cepeškrāsnī 120°C ūdens peldē 50 minūtes.

Mērcei uz pannas izkausē sviestu, pievieno sīrupu un vīnogas bez kauliņiem. Visu sautē 3 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un sāli.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs



Šo recepti sastādīja

Dansukker