Sastāvdaļas
Pamatnēm
400 g riekstu
500 g Dansukker pūdercukura
6 olu baltumi
Pildījumam
150 g nesālīta sviesta
200 g Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
100 g tumšās šokolādes (70%)
1 apelsīna miza
1 olas dzeltenums
Garnējumam
1 apelsīna miza
Mērcei
2 apelsīnu sula
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Instrukcijas
Riekstus sasmalcina. Saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc riekstus ar pūdercukuru un pievieno olu baltumiem. Uz cepamā papīra uzzīmē 3 apļus apmēram 20 cm diametrā un uzklāj uz katra apļa riekstu un olu maisījumu. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist.
Kārtīgi sajauc sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Izkausē šokolādi tvaika peldē un iemaisa sviesta krēmā. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un olas dzeltenumu.
Krēmu vienmērīgi pārsmērē pāri visām pamatnēm, tad saliek tās vienu virs otras, veidojot torti. Uz tortes uzkaisa rīvēto apelsīna miziņu.
Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķidruma iztvaiko. Pasniedz kopā ar torti.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.