Ziemassvētku mandeļu cepumi

Apmēram 25
Ziemassvētku mandeļu cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

3 nelielu olu baltumi
30 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 g plaucētu, nomizotu un samaltu mandeļu
150 g Dansukker pūdercukura
5 g kakao pulvera vai
sarkanā vai zaļā pārtikas krāsviela

 

Pildījumam
100 g Filadelfijas siera
30 g sviesta istabas temperatūrā
30 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

 

25 g caur sietu izspiestu aveņu vai
norīvēta miziņa no viena laima + dažas piles pārtikas krāsvielas zaļā krāsā vai
5-10 g kakao pulvera 

Nevainojami tīrā bļodā uzputo olu baltumus stingrās putās. Putošanas gaitā pievieno cukuru. Mandeles samaisa ar pūdercukuru un iemaisa uzputotajā masā. Pievieno kakao pulveri vai krāsvielu. Izgriež aplīšus ar diametru apm. 3 cm. Liek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 125°C apmēram 20 minūtes. Ļauj atdzist turpat uz cepampapīra, tad noņem.

 

Sieru, sviestu un vaniļas cukuru samaisa kopā. Pievieno izvēlēto garšas papildinātāju. Liek ledusskapī vismaz uz stundu. Tad uzsmērē masu uz puses no cepumiem. Otru pusi pārliek pāri. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker