Zemeņu un piparmētru saldējums

6 – 8 porcijas 3,5 stundas
Zemeņu un piparmētru saldējums
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu zemeņu (aptuveni 600 ml)
  • 200 ml ūdens
  • 90 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • Rīvēta ingvera (aptuveni 2 cm)
  • 1 citrona sula un rīvēta miziņa
  • 1 bunte kapātu piparmētru

Noskalo un sakapā zemenes. Ūdeni un cukuru uzvāra, pievieno ingveru, citrona sulu un rīvēto miziņu. Pievieno 3/4 zemeņu un vāra 5 minūtes. Šķidrumu izlej caur sietu, lai atdalītu vārītās zemenes. Vārītās zemenes noliek atsevišķi. Šķidrumu vāra vēl 10 minūtes, tad pievieno vārītās zemenes, svaigo zemeņu atlikumu un kapātas piparmētras. Atdzesē un lej saldējuma formiņās. Liek saldētavā vismaz 3 stundas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker