Želejkonfektes

Želejkonfektes
(0 )

Sastāvdaļas

90 g želatīna
450 ml ūdens
300 g smiltsērkšķu sulas
300 g brūkleņu sulas
300 g upeņu sulas
600 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Daudzums dots 3 veidiem konfekšu. Ja vēlas tikai viena veida konfektes, tad želatīna, ūdens un cukura sīrupa daudzumu dala ar trīs.

 


Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, tad ūdens peldē izkausē. Ņem gatavu sulu vai pagatavo to no ogām. (Ogas sablenderē. No blenderētajām ogām caur sietiņu izspiež sulu. Atkarībā no ogu veida iztecēs vairāk vai mazāk sulas. Tā kā precīzi nevar paredzēt, cik daudz sulas iznāks, ogas jāņem ar rezervi. Nosver 300 gramus sulas.) Pievieno cukura sīrupu. Sulā iemaisa izšķīdināto želatīnu un caur piltuvi pilda ietaukotās silikona formiņās. Atstāj, lai sastingst.

Receptes autors - Jānis Kairis

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker