Zaļās tējas crème brûlée

6-7 porcijas
Zaļās tējas crème brûlée
(2)

1 l saldā krējuma
10 olu dzeltenumi
150 g Dansukker baltā cukura
50 g Dansukker pūdercukura
1 vaniļas pāksts
1 ēd. kar. zaļās tējas pulvera

Olu dzeltenumus ar balto cukuru saputo. Katliņā samaisa saldo krējumu, zaļās tējas pulveri (lapas) un sagrieztas uz pusēm vaniļas pākstis. Uzvāra. Pakāpeniski pievieno dzeltenumu un baltā cukura masu. Caur sietu gatavo krēmu salej mazās formiņās. Ielej ūdeni dziļā paplātē un ievieto krāsnī 110°C uz aptuveni 50 minūtēm.
Izņem formiņas no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru (apmēram 1 tējk. uz trauciņu), izkausē to ar virtuves degļa palīdzību vai arī ieliekot cepeškrāsnī augšējā grila režīmā uz 2-3 minūtēm.
Pasniedz kopā ar ogu mērci.

 

Receptes autors - Jānis Kairis