Sastāvdaļas
1 l saldā krējuma
10 olu dzeltenumi
150 g Dansukker baltā cukura
50 g Dansukker pūdercukura
1 vaniļas pāksts
1 ēd. kar. zaļās tējas pulvera
Instrukcijas
Olu dzeltenumus ar balto cukuru saputo. Katliņā samaisa saldo krējumu, zaļās tējas pulveri (lapas) un sagrieztas uz pusēm vaniļas pākstis. Uzvāra. Pakāpeniski pievieno dzeltenumu un baltā cukura masu. Caur sietu gatavo krēmu salej mazās formiņās. Ielej ūdeni dziļā paplātē un ievieto krāsnī 110°C uz aptuveni 50 minūtēm.
Izņem formiņas no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru (apmēram 1 tējk. uz trauciņu), izkausē to ar virtuves degļa palīdzību vai arī ieliekot cepeškrāsnī augšējā grila režīmā uz 2-3 minūtēm.
Pasniedz kopā ar ogu mērci.
Receptes autors - Jānis Kairis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos
Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?