Vītināts cūkgaļas šķiņķis ar smiltsērkšķiem un upenēm - Receptes

Vītināts cūkgaļas šķiņķis ar smiltsērkšķiem un upenēm

4 porcijas
Vītināts cūkgaļas šķiņķis ar smiltsērkšķiem un upenēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

16 šķēles vītināta šķiņķa
12 šķēles grauzdēta baltmaize vai 12 sālsstandziņas
Smiltsērkšķu biezenis
300 ml smiltsērkšķu sulas
200 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
1,5 ēd. kar. kartupeļu cietes

Upeņu mērcei
200 g upeņu
100 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Smiltsērkšķu sulu un cukurniedru sīrupu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kartupeļu cieti iejauc nelielā ūdens daudzumā un

Upenes sablendē, izberž caur sietu un liek katliņā karsēties, pievienojot zeltaino sīrupu. Maisot vāra tik ilgi, līdz sasniegta mērces konsistence.

Vītināto šķiņķi izkārto šķīvī kopā ar maizi un klāt pievieno smiltsērkšķu biezeni un upeņu mērci.

Rudenīgs garšu salikums, kurā upenes lieliski sader ar vītināto šķiņķi.

Receptes autors - Mārtiņš Sirmais
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;