Visurģeldis

Visurģeldis
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

½ glāze ūdens
1 glāze jāņogu
½ glāze upeņu
4 lieli āboli
¼ glāze rozīņu
2 lapiņas svaigu piparmētru
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
¼ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
 

Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, uzlej ūdeni un vāra katliņā apmēram 15 minūtes. Pievieno jāņogas, upenes, rozīnes un turpina vārīt vēl apmēram 10 minūtes. Pieber
cukuru, vaniļas cukuru un pievieno piparmētru lapiņas. Pēc 3 minūtēm noceļ no uguns, lej izkarsētās burciņās un aizvāko.

 

Lieto kā piedevu gaļas ēdieniem, asins putraimu desām, pankūkām, tortēm.

 

Receptes autors – Strazdes bērnu nams
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker