Vistas krūtiņas salāti ar zemesriekstu mērci

4 porc.
Vistas krūtiņas salāti ar zemesriekstu mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas


Zemesriekstu mērcei
2 ēd. kar. sojas mērces
2 ēd. kar. kečupa
2 ēd. kar. rīsu etiķa
3 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
½ ingvera saknes
½ čili pipara
1 ķiploka daiva
4 ēd. kar. saulespuķu eļļas
8 ēd. kar. grauzdētu, samaltu zemesriekstu

Salātiem
2 vistas filejas
4 ēd. kar. zemesriekstu mērces

1 gurķis
1 ledus salātu saišķis
Svaigi garšaugi – maurlociņi, koriandrs, kreses

Sasmalcinātu čili pipara pāksti un ķiploku, sarīvētu ingveru un pārējās mērces sastāvdaļas liek vienā traukā un kārtīgi sajauc.

Vistas krūtiņu apcep no abām pusēm uz ietaukotas pannas, tad nosmērē ar zemesriekstu mērci, liek krāsnī cepties 180˚C un cep apmēram 15 minūtes. Kad gatava, atdzesē un sagriež strēmelītēs.

Gurķus un ledus salātus noskalo, sagriež un liek salātu traukā. Pāri kārto vistas krūtiņu un atlikušo mērci. Pārkaisa ar garšaugiem.

Zemesriekstu mērci var izmantot arī pie gaļas ēdieniem.

Receptes autors - Kaspars Jansons




Šo recepti sastādīja

Dansukker