Vīnā mērcēti bumbieri ar olu krēmu uz sviesta mīklas pamatnes

4 porcijas
Vīnā mērcēti bumbieri ar olu krēmu uz sviesta mīklas pamatnes
(0)

Sviesta mīklai
50 g nesālīta sviesta
20 g Dansukker Farīna cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
35 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 olas dzeltenums
5 g kakao pulvera
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes

Olu krēmam
3 olu dzeltenumi
100 ml piena
100 ml trekna saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
35 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
10 g kartupeļu cietes

4 bumbieri
300 ml sausa baltvīna
60 g Dansukker pūdercukura
Dzeltenā pārtikas krāsa (pēc izvēles)

Dekorēšanai
Citronmētras

Visas sviesta mīklas sastāvdaļas liek kopā un maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Liek ledusskapī uz pusstundu. Izņem no ledusskapja un sarullē ruletē, ko sagriež 3 cm biezās šķēlēs. Uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, liek vienu šķēli, tai apkārt citas šķēles tā, lai izveidotos puķe. Tādā pašā veidā saliek vēl trīs puķes. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apm. 10 minūtes. Olu krēma sastāvdaļas liek katliņā ar biezu dibenu un uz lēnas uguns vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist. Bumbierus nomizo, nogriež apakšējo galiņu, bet kātiņu atstāj klāt. Liek katlā, pārlej ar vīnu, uzkaisa pūdercukuru un, ja izvēlas, pārtikas krāsu. Uzliek vāku un uz lēnas uguns nedaudz pavāra, tā, lai bumbieri paliek stingri. Atstāj atdzist ar visu šķidrumu. Tad izņem bumbierus un ļauj notecēt šķidrumam. Mīklas puķes saliek uz šķīvjiem un virsū uzliek bumbierus. Dekorē ar citronmētrām. Pasniedz ar olu krēmu.