Vīģu trifeles

Aptuveni 30 gab.
Vīģu trifeles
(0)

200 g žāvētu vīģu
50 g konjaka
50 g grauzdētu mandeļu
100 g lobītu pistāciju
10 g kanēļa
40 g Dansukker niedru sīrupa
150 g tumšās šokolādes
20 g kakao pulvera (apviļāšanai)

 

Vīģes sakapā, pārlej ar konjaku un atstāj nostāvēties (vēlams uz nakti), tad samaļ putriņā. Pievieno smalki sasmalcinātus riekstus, kanēli un niedru sīrupu. Karstā ūdens peldē kausē šokolādi, pievieno masai. Kārtīgi izmaisa. Masu atdzesē ledusskapī, līdz tā sastingst, tad veido konfekšu bumbiņas. Pirms pasniegšanas apviļā kakao pulverī.

Receptes autore - Liene Tomsone