Viegli pagatavojama bezē kūka

8 gab.
Viegli pagatavojama bezē kūka
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

6 olu baltumi
400 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. cepamā pulvera
Šķipsna sāls
Sviests vai margarīns formas ietaukošanai
Maizes drupačas vai mannas putraimi, ar ko apsmērēt formu

 

Dekorēšanai
50 g baltās šokolādes
Konservēti mandarīni, persiki vai aprikozes

Noregulē krāsns temperatūru uz 225°C. Cepamformu ietauko un apsmērē ar maizes drupačām vai mannas putraimiem. Sakuļ olu baltumus stingrā konsistencē. Samaisa kopā pārējās sastāvdaļas un maisot pakāpeniski pievieno uzkultajiem olu baltumiem. Ielej mīklu formā un liek formu krāsnī, izslēdzot temperatūru. Atstāj kūku cepeškrāsnī, līdz tā pilnībā atdziest. Izņem kūku no formas. Dekorē ar konservētiem augļiem un šokolādi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker