Vēja kūkas ar marakujas pildījumu

20 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Plaucētajai mīklai
300 ml ūdens
5 g sāls
90 g sviesta
225 g miltu
300 g olu (6 vidēja lieluma olas)

Marakujas pildījumam
150 ml piena
100 g marakujas biezeņa (svaigi rīvēta marakujas augļa)
3 olu dzeltenumi
30 g sviesta
65 g Dansukker cukurbiešu cukura
25 g kukurūzas cietes
Dekorēšanai – zemenes, avenes, kazenes, mellenes vai citas ogas

 

Instrukcijas

Mīklas pagatavošana
Ūdenim pievieno sāli un sviestu, uzvāra, noņem no uguns. Iesijā miltus un, intensīvi maisot, karsē, līdz masa sāk vārīties. Masu ar lāpstiņu liek mikserī un maisot pievieno pa vienai olai. Turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga un spīdīga. Gatavu pilda konditorejas maisiņā, un uz cepamā papīra veido mīklas piciņas vai eklēru formas. Cep 180°C 25 – 30 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina. Cepšanas laikā nedrīkst virināt krāsns durtiņas, citādi vēja kūkas nepacelsies. Gatavās kūkas izņem no krāsns un atdzesē.

Marakujas biezeņa pagatavošana
Pienu ar marakujas biezeni uzvāra. Olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas cieti sajauc, līdz iegūst viendabīgu maisījumu. Vārošajā piena un marakujas masā lēnām iemaisa olu dzeltenumu maisījumu. Pastāvīgi maisot, turpina karsēt, līdz masa sāk biezēt un "uzmet burbuli". Gatavo masu izliek bļodā. Kamēr karsta, pievieno sviestu un izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atstāj atdzist. Atdzesēto krēmu liek konditorejas maisiņā un pilda kūkās.

Receptes autors - Jānis Večens

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.