Vegānās riekstu bumbiņas ar šokolādi

30 gabaliņi 1 stunda
Vegānās riekstu bumbiņas ar šokolādi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 250 g riekstu pēc izvēles
  • 95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 70 g konservēto turku zirņu šķidruma

Dekorēšanai

  • 100 g vegānās tumšās šokolādes
  • Apelsīna miziņa

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Virtuves kombainā sasmalcina riekstus un pievieno tiem cukuru.

Notecina konservētos turku zirņus, saglabājot šķidrumu. Tam pievieno riekstus un visu sastrādā līdz pastas struktūrai.

Veido apmēram 20 g smagas bumbiņas. Ja mīkla lipīga, pirms veidošanas samitriniet rokas.

Bumbiņas kārto uz cepampannas, kas pārklāta pergamenta papīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-10 minūtes. Atdzesē.

Katru cepumu līdz pusei iemērc izkausētā šokolādē un pārkaisa ar sarīvētu apelsīna miziņu. Uzglabā vēsumā, cieši noslēgtā traukā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker