Vasaras torte

12 gabali
Vasaras torte
(0)

6 olas
400 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
600 ml kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
125 ml verdoša ūdens

Pildījumam
500 ml saldā krējuma
50 ml Dansukker pūdercukura
1 1/2 l zemeņu

Rotājumam
300 ml saldā krējuma
1 l zemeņu

Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ieziež un izkaisa ar miltiem cepamo pannu.

Olas un cukuru sakuļ baltās, irdenās putās.

Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un uzmanīgi pievieno olu un cukura putām.

Pielej ūdeni. Izklāj mīklu uz cepamās pannas un cep krāsns vidusdaļā apmēram 15–20 minūtes. Ar kociņu pārbauda, kā kūka izcepusies. Ļauj atdzist.

Sagriež kūku divās daļās tā, lai viena daļa ir 2/3 liela, bet otra – 1/3 liela. Mazāko daļu sagriež vēl divās daļās - lielākā un mazākā.

Sakuļ kopā pildījuma krējumu un pūdercukuru. Saspaida zemenes un pievieno putukrējumam.

Uzliek vislielāko kūkas gabalu uz trauka, kas izklāts ar kūku papīru. Pārklāj pāri pildījumu. Uzliek nākamo pēc lieluma gabalu pirmā gabala vidū un pārklāj pāri pildījumu. Uzliek vismazāko gabalu un pārklāj atlikušo pildījumu.

Sakuļ rotājumam domāto krējumu un ar garnētāju uzklāj uz kūkas putukrējumu. Rotā ar zemenēm.