Vasaras salāti

4–6 porcijas
Vasaras salāti
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 l dažādu salātu
4 stingri, labi nogatavojušies tomāti
10 cm garš gurķis
10 vārīti jaunie kartupeļi
10 cm garš purava gabals
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
5–10 redīsi

 

Mērcei
100 ml eļļas
50 ml ūdens
2 tējk. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 tējk. Provansas garšvielu maisījuma vai žāvēta bazilika

Noskalo salātu lapas un izklāj ar tām bļodu.

 

Noskalo tomātus un sagriež daiviņās. Noskalo un sagriež šķēlēs gurķi. Sagriež šķēlēs kartupeļus, redīsus un puravu. Liek visus dārzeņus uz salātu lapām. Pārkaisa ar pētersīļiem.

 

Samaisa kopā mērces sastāvdaļas un pielej mērci salātiem. Pirms pasniegšanas stundu ļauj pastāvēt aukstumā.

 

Labi der kā grilētu ēdienu piedeva.
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker