Vaniļas mērce

Vaniļas mērce
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
½ tējk. Dansukker vaniļas cukura
3 olas dzeltenumi
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura

Saldo krējumu un vaniļas cukuru uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Olu dzeltenumus un balto cukuru ar putojamo slotiņu sakuļ. Lēnām, tievā strūkliņā olu dzeltenumiem pievieno karstu saldo krējumu. Kad olu masa "ir apradusi" ar karstumu, masu vēlreiz karsē, līdz tā sāk sabiezēt, tad noņem no uguns un masu pārlej citā traukā, lai apturētu vārīšanos. Mērci atstāj atdzist.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker