Vaniļas brilē krēms ar sezonas ogām, pistāciju poraino kūku un ķirbju sorbetu

Aptuveni 12 porcijas
Vaniļas brilē krēms ar sezonas ogām, pistāciju poraino kūku un ķirbju sorbetu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas


Vaniļas brilē
1 l saldā krējuma, 35%
130 g cukura
10 olu dzeltenumi

Saldo krējumu uzvāra kopā ar cukuru. Masu atdzesē līdz 45°C un iemaisa olas dzeltenumus. Masu izkāš caur sietu un lej trauciņos. Ar gāzes pistoli apdedzina putiņas, lai pazūd gaisa burbulīši. Trauciņus liek cepties cepeškrāsnī 86°C uz 70 minūtēm.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un apdedzina ar gāzes pistoli.

Pistāciju porainā kūka
140 g attīrītu un sablendētu pistāciju
30 g Dansukker dzidrā sīrupa
30 g sviesta
20 g Dansukker brūnā cukura
4 olas
20 g miltu
1 g sāls

Mīkstu sviestu sajauc ar brūno cukuru un uz pannas izkausē. Pievieno pārējās sastāvdaļas, rūpīgi sablendē un masu izberž caur smalku sietu.
750 g masas iepilda sifonā, kurā ielādēti 2 gāzes baloniņi. Pilda karstumizturīgās plastmasas glāzītēs vai kartona kastītēs. Kastītēm pirms tam izgriež mazus, bet regulārus caurumiņus, lai apceptos no visām pusēm. Liek mikroviļņu krāsnī uz maksimālo jaudu un cep 30-40 sekundes.

Ķirbju sorbets
250 g ķirbja
500 ml apelsīnu sulas
75 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 kanēļa standziņa
1 anīsa zvaigznīte
100 g smilsērkšķu
30 g glikozes

Ķirbi nomizo, iztīra, sagriež vienādos kubiņos un liek varīties apelsīnu sulā. Pievieno cukuru, kanēļa standziņu, zvaigžņu anīsu, glikozi un šmilšērkšķu ogas. Masu sablendē un izkāš caur sietu. Gatavu pilda metāla vai plastmasas traukā un liek saldētavā. Ik pa 30 minūtēm apmaisa, līdz masa sastingusi.

Zemeņu mērce
100 g zemeņu
30 g Dansukker nerafinētā niedru cukura

Visas sastāvdaļas uzvāra, sablenderē un izberž caur sietu. Masu atdzesē.

Visu kārto uz sķīvja, kā redzams attēlā, un pasniedz.

Receptes autors - Artūrs Freibergs
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker