Valriekstu un žāvētu plūmju Panna Cotta ar dzērveņu mērci

5 porcijas
Valriekstu un žāvētu plūmju Panna Cotta ar dzērveņu mērci
(0)

350 ml salda krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”
100 g drupinātu valriekstu
100 g žāvētu plūmju

 

Mērcei

1 glāze dzērveņu
150 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Sasmalcina plūmes un pamīšus ar riekstiem izkārto 5 glāzēs.
Pienu un saldo krējumu uzvāra un pievieno želejas cukuru, kārtīgi izmaisa, uzvāra. Pārlej glāzēs izkārtotajiem augļiem.

 

Dzērvenes kopā ar sīrupu vāra 3 minūtes. Gatavu masu blenderī sasmalcina un izberž caur sietu. Pasniedz atdzesētu kopā ar desertu.
 

Receptes autors – Lauris Aleksejevs