Valentīna dienas kūka

Valentīna dienas kūka
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

2 paciņas saldētas kārtainās mīklas (400-500 g)
1 olas baltums
50 g mandeļu skaidiņu
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Pildījumam
3 g želatīna
2 ēd. kar. ūdens
1 litrs (500 g) zemeņu
100 ml biezpiena
300 ml trekna krējuma
50 ml Dansukker pūdercukura

Garnējumam
50 g baltās šokolādes
sarkanais un zaļais marcipāns

Sasilda cepeškrāsni līdz 200°C.

Atsevišķi izrullē abus kārtainās mīklas gabalus un no katra gabala izgriež divas sirdis. Noziež ar olas baltumu un pārkaisa ar mandeļu pārslām un cukuru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Novieto uz paliktņa atdzist.

Uzbriedina želatīnu lielā daudzumā ūdens. Saspaida zemenes (var izmantot arī mikseri). Pievieno biezpienu un pūdercukuru. Katliņā izkausē želatīnu ar ūdeni. Pirms želatīna pieliešanas pildījumam tam pievieno pāris ēdamkarotes zemeņu maisījuma. Sakuļ krējumu stingrās putās un pievieno zemeņu maisījumam. Uzziež vai uzsmidzina pildījumu divām sirdīm un tām virsū uzliek abas pārējās sirdis. Sirdis dekorē ar sarīvētu balto šokolādi un marcipāna ziediem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker