Tumšās šokolādes Panna Cotta ar smiltsērkšķu mērci

5 porcijas
Tumšās šokolādes Panna Cotta ar smiltsērkšķu mērci
(0)

350 ml salda krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”
4 ēd. kar. kakao (bez piedevām)

 

Mērcei

200 ml smiltsērkšķu sulas
50 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker želejas cukura „Multi”
 

Pienu, saldo krējumu un kakao rūpīgi izmaisa un uzvāra. Pievieno želejas cukuru, izmaisa, vēlreiz uzvāra un lej formiņās vai glāzēs.

 

Smiltsērkšķu sulu uzvāra un pievieno saldo krējumu un želejas cukuru. Visu vēlreiz uzvāra. Kad mazliet padzisis, pārlej šokolādes desertam un atstāj uz 15 minūtēm, lai sastingst.

 

Receptes autors – Lauris Aleksejevs