Truša terīne ar marinētām gailenēm, baklažāniem, bekona pulveri un kolrābi

4 personām

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

1 trusis
2 burkāni
1 sīpols
1 saišķis garšaugu
3 lauru lapas
8 želatīna plāksnes

200 g gaileņu
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
Sāls
Lauru lapa
3 krustnagliņas
10 ēd. kar. baltvīna etiķa

1 baklažāns
2 tomāti
2 sīpoli
15 ēd. kar. eļļas
2 daiviņas ķiploku
Sāls
2 ēd. kar. Dansukker Tumšā sīrupa

100 g bekona
1 kolrābis
Eļļa
Sāls

 

Instrukcijas

Truša terīne
Trusim veic pirmapstrādi, sadala mazākās daļās un liek katlā kopā ar burkāniem, sīpolu, garšaugiem, lauru lapu. Pārlej ar ūdeni tā, lai trusis ir pārsegts. Strauji uzvāra, noputo un atstāj uz lēnas uguns vārīties, līdz gaļa ir mīksta. Tad nolej buljonu, atdala gaļu no kauliem un pilda terīnes traukā, pārlejot pāri buljonu, kurā ir izkausēts želatīns. Ļauj atdzist un pasniedz.

Marinētas gailenes
Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapu un krustnagliņas, vāra 10 minūtes. Pievieno gailenes un vāra vēl 5 minūtes. Noņem no uguns, pievieno etiķi un ļauj sēnēm samarinēties.

Marinēti baklažāni
Baklažānus, tomātus, sīpolus sagriež kubiņos, apcep lielā eļļas daudzumā, tad pievieno ķiplokus, sāli, sīrupu un turpina cept, līdz baklažāni ir mīksti, atdzesē un pasniedz.

Bekona pulveris
Bekonu sagriež plānās šķēlēs un liek cepeškrāsnī cepties 180°C apmēram 7 minūtes, tad liek uz salvetēm un atdzesē. Sablenderē smalkā pulverī, pasniedz.

Kolrābis
Kolrābi nomizo, sagriež plānās šķēlēs un sakārto vēlamajā formā, pārlej ar eļļu, sāli, samaisa un pasniedz.

Receptes autors - Raimonds Zommers

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.