Marinētas rozīnes
300 g rozīņu
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 ml ūdens
50 ml ruma, pēc izvēles
1 tējk. rīvēta svaiga ingvera
3 šķipsniņas malta kanēļa
Katliņā samaisa visas sastāvdaļas un uzvāra, noslēdzot trauku. Noņem katliņu no plīts un ļauj atdzist.
Karamelizēti rieksti
200 g riekstu, šķirne pēc izvēles
300 g Dansukker Farīna cukura
3 ēd. kar. ūdens
Katliņā samaisa riekstus ar Farīna cukuru un ūdeni un ļauj karamelizēties, līdz rieksti ir zeltaini brūni. Izlej riekstu masu uz cepamā papīra.
Klasiskā panakota
500 g saldā krējuma
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"
Katliņā samaisa krējumu ar želejas cukuru. Uzvāra un tad karsē vēl 30 sekundes. Salej 10 mazās glāzītēs vai trauciņos. Ieliek ledusskapī.
Safrāna panakota
500 g saldā krējuma
½ g safrāna
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"
Katliņā samaisa krējumu ar safrānu un želejas cukuru. Uzvāra un tad karsē vēl 30 sekundes. Ielej masu iegarenā formiņā. Ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež kubiciņos.
Riekstu masas panakota
500 g saldā krējuma
200 g mīkstās riekstu masas (Odense nougat)
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"
Katliņā samaisa krējumu ar nugu un želejas cukuru. Uzvāra un tad karsē vēl 30 sekundes. Salejiet 10 mazās glāzītēs vai trauciņos. Ieliek ledusskapī.
Safrāna zupa
10 porcijas
400 ml ābolu sulas
100 ml baltvīna
50 g svaigi spiestas citrona sulas
150 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1/4g safrāna
2 ēd. kar. ābolu brendija (kalvadosa), pēc izvēles
Visu, izņemot brendiju, uzvāra. Novieto atdzišanai, jo zupa jāpasniedz ledusauksta. Tieši pirms pasniegšanas pievieno ābolu brendiju. Sadala zupu mazos trauciņos.
Pasniegšana
Ieliek klasisko panakotu zupā un garnē ar svaigām ogām. Liek zupas trauciņus uz lieliem šķīvjiem. Uzber uz tiem nedaudz marinēto rozīņu un nelielus safrāna panakotas gabaliņus. Pievieno arī riekstu masas panakotas, ko garnē ar karamelizētiem riekstiem.
Šo recepti sastādīja