Trīs mazas panakotas ar svaigām ogām, marinētām rozīnēm, safrāna zupu un karamelizētiem riekstiem

10 porcijas
Trīs mazas panakotas ar svaigām ogām, marinētām rozīnēm, safrāna zupu un karamelizētiem riekstiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Marinētas rozīnes

300 g rozīņu
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 ml ūdens
50 ml ruma, pēc izvēles
1 tējk. rīvēta svaiga ingvera
3 šķipsniņas malta kanēļa

Katliņā samaisa visas sastāvdaļas un uzvāra, noslēdzot trauku. Noņem katliņu no plīts un ļauj atdzist.

Karamelizēti rieksti

200 g riekstu, šķirne pēc izvēles
300 g Dansukker Farīna cukura
3 ēd. kar. ūdens

Katliņā samaisa riekstus ar Farīna cukuru un ūdeni un ļauj karamelizēties, līdz rieksti ir zeltaini brūni. Izlej riekstu masu uz cepamā papīra.

Klasiskā panakota

500 g saldā krējuma
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"

Katliņā samaisa krējumu ar želejas cukuru. Uzvāra un tad karsē vēl 30 sekundes. Salej 10 mazās glāzītēs vai trauciņos. Ieliek ledusskapī.

Safrāna panakota

500 g saldā krējuma
½ g safrāna
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"

Katliņā samaisa krējumu ar safrānu un želejas cukuru. Uzvāra un tad karsē vēl 30 sekundes. Ielej masu iegarenā formiņā. Ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež kubiciņos.

Riekstu masas panakota

500 g saldā krējuma
200 g mīkstās riekstu masas (Odense nougat)
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"

Katliņā samaisa krējumu ar nugu un želejas cukuru. Uzvāra un tad karsē vēl 30 sekundes. Salejiet 10 mazās glāzītēs vai trauciņos. Ieliek ledusskapī.

Safrāna zupa

10 porcijas

400 ml ābolu sulas
100 ml baltvīna
50 g svaigi spiestas citrona sulas
150 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1/4g safrāna
2 ēd. kar. ābolu brendija (kalvadosa), pēc izvēles

Visu, izņemot brendiju, uzvāra. Novieto atdzišanai, jo zupa jāpasniedz ledusauksta. Tieši pirms pasniegšanas pievieno ābolu brendiju. Sadala zupu mazos trauciņos.

Pasniegšana

Ieliek klasisko panakotu zupā un garnē ar svaigām ogām. Liek zupas trauciņus uz lieliem šķīvjiem. Uzber uz tiem nedaudz marinēto rozīņu un nelielus safrāna panakotas gabaliņus. Pievieno arī riekstu masas panakotas, ko garnē ar karamelizētiem riekstiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker