Tradicionālais Ziemassvētku marcipāns

Tradicionālais Ziemassvētku marcipāns
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 ml miltu
50 g mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu

Sakuļ bļodā saldo krējumu un miltus. Ļauj masai pastāvēt. Kārtīgi apgrauzdē mandeles, noloba miziņu un sasmalcina. Iemaisa mandeles mīklā. Iestrādā masā pūdercukuru, līdz mīkla kļūst viendabīga.

Masu izmanto marcipānu figūriņām, batoniņiem vai pralinē.


Pralinē varianti

1. Ņem pusi marcipāna un pievieno tam 5 ēdamkarotes ruma. Sadala marcipānu 40 gabaliņos un sarullē tos bumbiņās. Uz katras bumbiņas uzliek pusi valrieksta. Iemērc bumbiņas kausētā šokolādē.

2. Ņem pusi marcipāna un sadala to 40 gabaliņos. Uzmanīgi saplacina katru gabaliņu, uzliek uz tā nedaudz riekstu masas ar cukuru (Nougat) un ieviļā to marcipānā. Iemērc gabaliņus kausētā šokolādē.

3. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un sajauc to ar sīki sasmalcinātiem žāvētiem augļiem. Izveido no šīs masas mazas bumbiņas un iemērc tās kausētā šokolādē. Dekorē ar plānām apelsīnu mizas skaidiņām.

4. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un izveido no tā mazas bumbiņas. Iemērc bumbiņas kausētā šokolādē. Dekorē ar šokolādes graudiņiem.

5. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un pievieno tam 3 ēdamkarotes liķiera. Izveido no masas figūriņas trijstūra formā un iemērc tās kausētā tumšajā šokolādē. Dekorē ar šokolādes graudiņiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker