Tradicionālais Ziemassvētku marcipāns

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 ml miltu
50 g mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu

Instrukcijas

Sakuļ bļodā saldo krējumu un miltus. Ļauj masai pastāvēt. Kārtīgi apgrauzdē mandeles, noloba miziņu un sasmalcina. Iemaisa mandeles mīklā. Iestrādā masā pūdercukuru, līdz mīkla kļūst viendabīga.

Masu izmanto marcipānu figūriņām, batoniņiem vai pralinē.


Pralinē varianti

1. Ņem pusi marcipāna un pievieno tam 5 ēdamkarotes ruma. Sadala marcipānu 40 gabaliņos un sarullē tos bumbiņās. Uz katras bumbiņas uzliek pusi valrieksta. Iemērc bumbiņas kausētā šokolādē.

2. Ņem pusi marcipāna un sadala to 40 gabaliņos. Uzmanīgi saplacina katru gabaliņu, uzliek uz tā nedaudz riekstu masas ar cukuru (Nougat) un ieviļā to marcipānā. Iemērc gabaliņus kausētā šokolādē.

3. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un sajauc to ar sīki sasmalcinātiem žāvētiem augļiem. Izveido no šīs masas mazas bumbiņas un iemērc tās kausētā šokolādē. Dekorē ar plānām apelsīnu mizas skaidiņām.

4. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un izveido no tā mazas bumbiņas. Iemērc bumbiņas kausētā šokolādē. Dekorē ar šokolādes graudiņiem.

5. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un pievieno tam 3 ēdamkarotes liķiera. Izveido no masas figūriņas trijstūra formā un iemērc tās kausētā tumšajā šokolādē. Dekorē ar šokolādes graudiņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.