Tradicionālais egnogs

4 porcijas 20 minūtes
Tradicionālais egnogs
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Tradicionālais

    • 6 olas dzeltenumi
    • 130 g Dansukker niedru cukura
    • 1 tējkarote vaniļas cukura
    • 150 ml piena
    • 3-4 cl brendija

    Bezalkoholiskais variants

    • Pienu un brendiju aizvieto ar:
    • 200 ml mandeļu piena
    • 2/3 apelsīna miziņas

    Olas dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās.

    Pievieno pienu un brendiju vai arī tā bezalkoholiskos variantus. Kārtīgi sakuļ.

    Lej četrās glāzēs, ja vēlas pasniegt atdzesētu, vai arī katliņā pāris minūtes uzkarsē un pasniedz termoizturīgā glāzē vai krūzē. Virsū pārkaisa ar pūdercukuru un niedru cukuru.

    Padoms! Brendija vietā izmēģiniet egnogu papildināt ar limoncello!

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker