Torte „Ģitāra”

Te ir tādi mūzikas cienītāju gardumi, ka pat akordi kūst mutē.
Torte „Ģitāra”
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

4 olas
450 g Dansukker niedru cukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
300 g kviešu miltu
100 g kakao
2 tējkarotes cepamā pulvera
300 g kausēta, atdzesēta sviesta vai margarīna

Pildījums
300 g putukrējuma
300 g sarīvētu ābolu
50 g Dansukker pūdercukura

Garnējums
500 g mandeļu masas
300 g Dansukker pūdercukura
50-100 g kakao
150 g mandeļu masas
100 g Dansukker pūdercukura
50 g tumšās šokolādes

Viegli saputojiet olas ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Sajauciet miltus ar kakao un cepamo pulveri un iesijājiet mīklā. Pievienojiet taukvielas. Uzlieciet uz plāts cepamo papīru un uzlejiet mīklu. Cepiet krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apm. 20 minūtes. Ļaujiet atdzist. Izmantojot uzzīmētu šablonu vai bez tā, izgrieziet no kūkas ģitāras formu. Sadaliet kūku divās pamatnēs.

Saputojiet krējumu stingrās putās. Pievienojiet pūdercukuru un sarīvētos ābolus. Uzklājiet pildījumu uz vienas puses un otru uzlieciet virsū.

Samaisiet lielāko mandeļu masas daļu ar pūdercukuru un kakao līdz veidojas brūns marcipāns. Izrullējiet plānā kārtiņā un uzklājiet uz kūkas. Nogrieziet liekās marcipāna malas. No tumšā marcipāna izgrieziet apli. Atlikušo mandeļu masas daļu samaisiet ar pūdercukuru. Izrullējiet to plānā kārtiņā. Izgrieziet „astotnieku” un lieciet uz ģitāras. Uzlieciet tumšo apli uz „astotnieka”.

Ielieciet šokolādi plastmasas maisiņā un cieši noslēdziet. Ielieciet maisiņu karstā ūdenī un turiet līdz šokolāde izkūst. Nogrieziet maisiņa stūri un ar šokolādi zīmējiet ģitāras stīgas.

Lai svinībām piešķirtu īstu zvaigžņu garu, varat paplāti garnēt ar metāla zvaigznītēm un pašu ģitāru ar zvaigznītēm, kuras izmantojāt smalkmaizītēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker