Tiramisu ar maskarpones krēmu un īrisa mērci

4 porcijas
Tiramisu ar maskarpones krēmu un īrisa mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

5 olu dzeltenumi
3 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
250 g maskarpones siera
30 ml upeņu balzama
16 cepumu "Dāmu pirkstiņi"
200 ml atdzesētas espreso kafijas

Mērcei
100 g Dansukker Niedru sīrupa
100 g saldā krējuma

Tiramisu pagatavošana
Puto olu dzeltenumus ar Farīna cukuru, līdz cukurs izšķīst. Pievieno maskarpones sieru un turpina putot, līdz masa ir viendabīga. Pievieno balzamu, izmaisa. Cepumus piesūcina ar espreso kafiju un kārto uz šķīvja. Virsū liek maskarpones krēmu un tad atkal cepumus. Pasniedz ar mērci.

Mērces pagatavošana
Katliņā sajauc niedru sīrupu un saldo krējumu. Uz vidējas uguns vāra, pastāvīgi maisot, līdz masa ir sabiezējusi. Mērci pirms pasniegšanas atdzesē.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker