Timiāna smilšu mīklas cepumi

250 g
Timiāna smilšu mīklas cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

100 g mīksta sviesta
50 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 olas
2–3 timiāna zariņi (svaiga vai kaltēta)
150 g izsijātu miltu
10 jūras sāls graudi

Sviestu saputo ar niedru cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs un viendabīgs. Olu dzeltenumus saputo ar ēdamkaroti ūdens un pievieno timiāna lapiņas. Sviesta masai pievieno miltus un olas, sastrādā viendabīgā masā. Gatavu mīklu ietin plēvē un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm.

Mīklu izklāj uz cepamā papīra un izrullē 2,5 mm biezā kārtā. Ar 5 cm diametra formu (tam vislabāk noderēs neliela glāzīte) izspiež apļus. Izspiestos apļus liek uz paplātes ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 175–180˚C 9–10 minūtes vai, līdz cepumi ir gatavi.

Gatavus cepumus pārsmērē ar saputotiem olas baltumiem, lai tie būtu mirdzoši. Putojot pievieno jūras sāli.

Receptes autors - Kaspars Jansons

Šo recepti sastādīja

Dansukker