Tējas Panna Cotta ar ābolu un rabarberu mērci

4 porcijas
Tējas Panna Cotta ar ābolu un rabarberu mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

350 ml saldā krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”
2 ēd. kar. tējas „Earl Grey”
5 kardamona ogas vai šķipsna malta kardamona

 

Mērcei

1 ābols
1/2 rabarbera kāta
5 anīsa zvaigznītes
5 kardamona ogas vai šķipsna malta kardamona
200 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
 

Sajauc saldo krējumu, pienu, tēju un kardamonu un uzvāra. Atstāj ievilkties 30 minūtes.
Masu izkāš caur sietu un vēlreiz uzvāra. Pievieno želejas cukuru, atkal uzvāra. Kad mazliet padzisis, lej glāzēs vai formiņās un atstāj, lai sastingst.

 

Ābolu un rabarberu sagriež kubiņos, pievieno ūdeni, kardamonu, zvaigžņu anīsu un vāra, līdz rabarberi mīksti. (Ja izmanto saldētus rabarberus, vārīšanas laiks būs īsāks). Karstai masai pievieno želejas cukuru un vaniļas cukuru un vēlreiz uzvāra. Mērci atdzesē un pasniedz ar tējas krēmu.

 

Receptes autors – Lauris Aleksejevs

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker