Sastāvdaļas
350 ml saldā krējuma
150 ml piena
130 g Dansukker želejas cukura „Multi”
2 ēd. kar. tējas „Earl Grey”
5 kardamona ogas vai šķipsna malta kardamona
Mērcei
1 ābols
1/2 rabarbera kāta
5 anīsa zvaigznītes
5 kardamona ogas vai šķipsna malta kardamona
200 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Sajauc saldo krējumu, pienu, tēju un kardamonu un uzvāra. Atstāj ievilkties 30 minūtes.
Masu izkāš caur sietu un vēlreiz uzvāra. Pievieno želejas cukuru, atkal uzvāra. Kad mazliet padzisis, lej glāzēs vai formiņās un atstāj, lai sastingst.
Ābolu un rabarberu sagriež kubiņos, pievieno ūdeni, kardamonu, zvaigžņu anīsu un vāra, līdz rabarberi mīksti. (Ja izmanto saldētus rabarberus, vārīšanas laiks būs īsāks). Karstai masai pievieno želejas cukuru un vaniļas cukuru un vēlreiz uzvāra. Mērci atdzesē un pasniedz ar tējas krēmu.
Receptes autors – Lauris Aleksejevs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos
Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?