750 g kārtainās sviesta (bezrauga) mīklas
(vai: 500 g kviešu miltu
2 g citronskābes
50 g sviesta
4 g sāls)
375 g svaigu vai saldētu ķiršu
250 g marcipāna
10 g mandeļu skaidiņu
60 g Dansukker pūdercukura
120 g Dansukker Marmelādes cukura
Pagatavo sviesta kārtaino mīklu, plāni izrullē (apmēram 1,2-1,5 mm biezumā) un sagriež taisnstūrīšos. Saldētus ķiršus atlaidina, pilda ar marcipāna lodītēm un apviļā Marmelādes cukurā. Šādi sagatavotus ķiršus liek uz mīklas taisnstūrīšiem un aizloka kā konfektes. Galiņus dekoratīvi iegriež. Atpūtina 20-30 min. Pirms cepšanas pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un cep 200°C 10-12 min. Gatavus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Receptes autors - Dairis Ogriņš
Šo recepti sastādīja