220 g kviešu miltu
150 g sviesta
150 g svaigā siera
1 liela ola
40 g Dansukker baltā cukura
sāls
Pildījumam
160 g žāvētu aprikožu
100 g valriekstu
160 g rozīņu
60 g baltās šokolādes
30 ml ruma
Malts kanēlis
apelsīnu ievārījums
Žāvētas aprikozes izmērcē, uzbriedina 2 stundas un tad vāra sīrupā (ūdens un cukura attiecība 1:1). Sīrupu nolej un tajā nekavējoties ieber rozīnes, žāvētus ābolus, kaltētus ķiršus, un uzbriedina 30 minūtes bez vārīšanas. Lieko šķidrumu nolej, pievieno valriekstus, un visu sīki sakapā. Balto šokolādi sakapā un pievieno augļiem. Iemaisa arī rumu.
Sviestu, olas, svaigo sieru un sāli samīca vijīgā masā un noliek ledusskapī uz 30 minūtēm atdzist.
Atdzisušu mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež 10 cm platās sloksnēs. Pārsmērē ar izkausētu sviestu. Pa vidus līniju kārto augļu, riekstu un šokolādes maisījumu. Sloksnes malas pārloka pāri un maliņas aizspiež ciet. Rulli griež 1-1,5 cm biezās šķēlēs. Tās kārto uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180 °C 10-15 minūtes.
Receptes autori - Maija un Jānis Kairi
Šo recepti sastādīja