Šokolādes trifeļu kūkas

Apmēram 20
Šokolādes trifeļu kūkas
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Kūkām
50 g šķidrā margarīna
2 olas
200 g Dansukker Muscovado cukura
180 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens

Trifeļu masai
225 g tumšās šokolādes
150 ml saldā krējuma
100 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
200 g sviesta vai margarīna

Glazūrai
125 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
15 ml ūdens
5 ml eļļas vai šķidrā margarīna

Dekorēšanai
60 g Dansukker pūdercukura
10 ml ūdens
1 piparmētru eļļas piliens
Sarkanā pārtikas krāsviela

Puto Muscovado cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, iecilā olu putās. Iemaisa margarīnu un ūdeni. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā cepampannā apmēram pusotra litra tilpumā. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 40 minūtes. Iedurot kociņu pārbauda, vai kūka ir pilnībā izcepusies.

Šokolādi, saldo krējumu un pūdercukuru katliņā samaisa un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē. Iemaisa taukvielu, sakuļ. Atdzesē.

Samaisa kopā glazūras sastāvdaļas.

No kūkas nogriež 10 šķēles. Salipina kopā pa divām kārtām ar trifeļu masas palīdzību. Katru dubultšķēli sagriež 4 gabalos. Apkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas uzgali virspusē uzzīmē trifeļu masas aplīti. Dekorēšanas sastāvdaļas samaisa kopā un uzliek uz kūkas aplīša viducī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker