Šokolādes torte

10 -12 porcijas
Šokolādes torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīkla
200 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
450 g kviešu miltu
50 g kakao

Pildījums
100 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
150 ml piena
125 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura Fairtrade
3 ēdamkarotes kviešu miltu
3 olu dzeltenumi

Glazūra
100 g Dansukker baltā sīrupa
75 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
2 tējkarotes sviesta vai margarīna

Piedevas
200-300 g putukrējuma
250 g aveņu
2-3 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura

Lai tortei būtu īstā garša un konsistence, tā jāgatavo dienu pirms tā tiks pasniegta galdā.

Sajauciet visas sastāvdaļas viendabīgā mīklā. Ielieciet mīklu plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Sadaliet mīklu trīs daļās un izrullējiet apaļas pamatnes aptuveni 25 cm diametrā. Lieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet cepeškrāsns vidū 175° temperatūrā apmēram 12 minūtes. Ļaujiet atdzist uz restītēm. Salauziet pildījumam paredzēto šokolādi mazos gabaliņos un ielieciet katliņā kopā ar pārējām sastāvdaļām. Nepārtraukti maisot, karsējiet, līdz veidojas krēms. Ļaujiet atdzist. Uzklājiet pildījumu uz divām pamatnēm un uzlieciet pamatnes vienu uz otras. Salauziet glazūrai paredzēto šokolādi mazos gabaliņos, samaisiet tos katliņā kopā ar sīrupu un taukvielām un uzvāriet. Pārklājiet torti ar silto glazūru. Saputojiet krējumu stingrās putās. Saspaidiet avenes un pievienojiet pūdercukuru. Pasniedziet torti ar putukrējumu un aveņu mērci. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker