Šokolādes tarte ar mīkstu bezē

8-10 porcijas
Šokolādes tarte ar mīkstu bezē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatnei

    • 50 g drupinātas tumšās šokolādes
    • 50 g sviesta
    • 50 ml kakao pulvera
    • 100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
    • 2 olas
    • 75 ml miltu
    • 1/2 tējk. cepamā pulvera

    Aveņu krēms

    • 200 g saldētu aveņu
    • 2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
    • 1 ola
    • 50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
    • 20 g sviesta

    Šokolādes muss

    • 50 g tumšās šokolādes
    • 100 g svaigā siera
    • 2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
    • 200 ml saldā krējuma

    Bezē

    • 4 lielu olu baltumi (apmēram 100 ml)
    • 200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 50 ml Dansukker glikozes sīrupa

    Pamatnei
    Sviestu vispirms izkausē, un tad pievieno sadrupinātu šokolādi. Olas saputo stingrās putās. Pievieno sviesta šokolādes maisījumu un iemaisa arī miltus, kakao un cepamo pulveri. Masu lej ietaukotā cepešpannā (20 cm diametrā) un 8-10 minūtes 175°C.

    Aveņu krēms
    Avenes vāra kopā ar cukuru 5-7 minūtes. Noņem no uguns un pievieno sviestu un viegli sakultu olu. Saputo un noliek atdzesēties. Ar šo krēma masu apziež atdzisušo pamatni un novieto saldētavā.

    Šokolādes muss
    Šokolādi sadrupina un saber lielā bļodā. Saldo krējumu uzkarsē un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Tad liek ledusskapī atdzist. Kad atdzisis, pievieno svaigo sieru un vaniļas cukuru un kuļ, līdz masa kļūst krēmveidīga. Ja muss ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz saldā krējuma.

    Pamatni izņem no saldētavas, apsmērē ar šokolādes musu un liek atpakaļ saldētavā sastingt.

    Bezē
    Olu baltumus ar cukuru un glikozes sīrupu puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Trauku noņem no plīts un olu baltumus salej miksera traukā. Puto vēl vismaz 10 minūtes, tad noliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Bezē masu caur dekorēšanas tūtiņu vai izsmērē pāri tartei un apdedzina virskārtu ar speciālo gāzes degli.

    Tarti var uzglabāt saldētavā, taču pirms pasniegšanas tā vismaz 3 stundas jāatlaidina.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker