Šokolādes skaidiņu cepumi ar vaniļas saldējumu

24 gabali
Šokolādes skaidiņu cepumi ar vaniļas saldējumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

125 g mīksta sviesta vai margarīna
75 ml Dansukker baltā smalkā cukura
75 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
1/4 tējk. sāls
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 olas
250 ml kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
100 g sasmalcināta šokolāde
100 ml sasmalcinātu pekanriekstu vai citu riekstu

 

vaniļas saldējums
sasmalcināta vai sarīvēta šokolāde

Sakarsē krāsni līdz 200°C.

 

Sajauc taukvielas, cukuru un sāli mīkstās, gaisīgās putās. Pa vienai pieliek olas. Sajauc cepamo pulveri, šokolādi, riekstus un miltus un maisot pievieno mīklai.

 

Ar karoti uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, izveido mazus cepumiņus. Neliek cepumiņus tuvu vienu otram, jo tie cepoties izplešas.

 

Cep krāsns vidusdaļā 10–12 minūtes. Atdzesē uz restēm.

 

Starp diviem cepumiņiem ieliek vaniļas saldējumu. Apviļā smalki sasmalcinātā vai sarīvētā šokolādē. Pasniedz nekavējoties.
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker